Viva Engage (Yammer)

Snelle referentie:

Instellingen -> App store

Overzicht

De Viva Engage-tegel toont je een overzicht van de Viva Engage-feed van het account waarmee je bent ingelogd. Je kunt het dropdown-menu bovenaan de live tegel gebruiken om tussen de tabbladen te schakelen. Bovendien kun je gedetailleerde feedinformatie bekijken en reageren op berichten. Door op de Viva Engage-hyperlink te klikken, ga je naar de Viva Engage-site.

Vereisten

Om de inhoud van de live tegel weer te geven, moeten aan een paar vereisten worden voldaan:

• Het Content Security Policy (CSP) van de site die je inbedt, moet toestaan dat de inhoud wordt ingesloten.

• Webinhoud werkt mogelijk niet zoals verwacht in de incognitomodus.

• Je browser moet cross-site cookies toestaan.

Activeer de app

Om Viva Engage toe te voegen aan je Workspace, ga je naar:

De App store door op het wafelicoon of "+ Tegels toevoegen" te klikken.

Zoek en selecteer Viva Engage (de tegel is te vinden onder de categorie communicatie).

Voeg het toe aan Workspace, aan een nieuwe of bestaande groep.

viva engage.png

Configuratie

Bewerk de tegel

Voor aangepaste configuratie van de live tegel, bewerk de tegel (bewerk workspace -> klik met de rechtermuisknop op de tegel) om de gewenste configuratie van de app in te stellen, inclusief de app-kleur en het pictogram, de grootte, de naam of wijzig naar een andere Viva Engage-groep.

viva engage edit tile.png

Groep feed-ID

In de klassieke versie konden we de feed-ID uit de URL halen (weergegeven in het groen):

https://www.vivaengage.com/ws365.com/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=31229251857&view=all

In de moderne versie is dit echter niet meer het geval, omdat het URL-formaat is veranderd:

https://web.vivaengage.com/main/groups/eyJfdHlwZSI6Ikdyb3VwIiwiaWQiOiIxNDU3Mjk5NDU2MSJ9/all

Voor instructies over hoe je de feed-ID van een communitygroep in Viva Engage kunt vinden, klik hier. Om de feed-ID op te halen, kun je Base64-decodering gebruiken.

Het is mogelijk om tussen deze versies te schakelen binnen Viva Engage. Deze optie kan echter verborgen zijn en is afhankelijk van de instellingen binnen je organisatie. Je moet gebruikers toestaan om terug te keren naar de klassieke Viva Engage en op elk moment weer terug te schakelen naar de nieuwe Viva Engage.

Meer feeds toevoegen aan de live tegel

• Bewerk je Workspace.

• Klik met de rechtermuisknop op de tegel om deze te bewerken.

• Selecteer Andere groep.

• Geef het tabblad een naam.

• Vul de feed-ID van de groep in.

• Klik op Opslaan.