Zermelo

Overzicht

De Zermelo live tegel is verdeeld in twee verschillende weergaven: een dagweergave en een weekweergave. Je kunt door de data navigeren door op de pijlen onder 'Mijn rooster' te klikken. Als er geen lessen zijn ingepland, zal de micro de gegevens weergeven als "je hebt geen lessen op deze dag".

Als de tegel breder is dan 4, schakelt deze standaard over naar de weekweergave. Gebruik de knop om te schakelen tussen de weergaven.

De rode balk geeft de huidige tijd van de dag aan. Dit valt terug op de tijdzone-instelling in Windows.

Vereisten

• Workspace-beheerders kunnen een Zermelo-verbinding opzetten.

• Workspace controleert of de Workspace-gebruiker toegang heeft tot Zermelo, wat betekent dat de Workspace-gebruiker een account moet hebben in Zermelo. Als dit niet het geval is, kan er geen informatie worden opgehaald uit de live tegel voor deze gebruiker.

Configuratie

Update 17/03/2022: het is niet langer nodig om een aparte rol naast "soort gebruiker" te definiëren. De vereiste toegang is nu standaard onderdeel van het gebruikerstype "Workspace365", in plaats van "Somtoday". De onderstaande instructies zijn dienovereenkomstig aangepast aan deze wijziging. We adviseren onze partners om te updaten naar de nieuwe configuratie.

Stap 1. Maak een impersonatiegebruiker aan in Zermelo

Opmerking: impersonatie is alleen toegestaan voor gebruikers die een specifiek gebruikerstype in het Zermelo-portaal hebben toegewezen gekregen, wat bepaalt dat je het live rooster namens andere gebruikers mag bewerken.

• Je moet eerst een nieuwe gebruiker aanmaken in Zermelo.

• Geef het een herkenbare naam, bijvoorbeeld: workspace365.

• Dit account zal het impersonatieaccount zijn voor de integratie en heeft GEEN beheerdersrechten nodig.

• Geef deze gebruiker het gebruikerstype (soort gebruiker) Workspace365.

• Ga naar Beheer -> Gebruikers -> Toon alle kolommen.

• Bewerk het veld Soort gebruiker en verander het in Workspace365.

Stap 2. Maak een API-sleutel aan en wijs deze toe aan de Workspace-gebruiker

• Ga in Zermelo naar Beheer -> Admin-paneel.

• Selecteer het tabblad API-tokens.

• Klik op de knop Toevoegen.

• Selecteer de impersonatiegebruiker (Gebruiker) die je zojuist hebt aangemaakt.

• Stel de houdbaarheidsdatum (Houdbaarheidsdatum) voor de API-sleutel in.

• Geef een zinvolle beschrijving (Opmerking) voor eenvoudige identificatie.

• Klik op Opslaan.

Stap 3. Maak een verbinding in Workspace

• Maak in Workspace een Zermelo-verbinding aan (de Workspace-gebruiker moet een account hebben in Zermelo!).

• Ga naar de admin settings -> Integrations -> Zermelo-connections.

• Klik op New om een verbinding te maken.

• Vul het volgende in:

• Name.

• Server-URL.

• API-key (eerder gegenereerd in Zermelo).

Stap 4. Activeer de Workspace-app

• Ga naar de App store (of klik op +Tegels toevoegen).

• Zorg ervoor dat Beheer apps is geselecteerd.

• Klik op Add new app om de app-instellingen te configureren.

• Je kunt de app-instellingen configureren, zoals wie toegang heeft of app-eigenaren.

• Wanneer je klaar bent met het configureren van de app, klik je op Save.

• Vanuit de App store kun je nu de app toevoegen aan Workspace, aan een nieuwe of bestaande groep.

• Wanneer de app is toegevoegd aan Workspace, klik je met de rechtermuisknop op de tegel om deze naar wens aan te passen (grootte, enz.).