TOPdesk

Introductie

Wist je dat je TOPdesk kunt koppelen aan de Activity Feed? Voor meer informatie ga naar Workspace API voorbeeld: Activity Feed en TOPdesk notificaties.

Vanaf Workspace versie 3.11 hebben we een geüpgradede versie geïntroduceerd van de TOPdesk live-tegel. In deze versie kan elke organisatie profiteren van de voordelen van TOPdesk! Zowel IT-ondersteuning als andere medewerkers kunnen direct ondersteuningstickets bekijken en openen vanuit de TOPdesk live-tegel.

De ingelogde gebruiker ziet alleen zijn eigen aangemaakte tickets, gefilterd op de UPN. Als die gebruiker niet bestaat in TOPdesk, wordt deze aangemaakt en kan het tot 10 minuten duren voordat dit is bijgewerkt in Workspace.

Zelf-gehoste partners kunnen TOPdesk op twee verschillende manieren configureren. Klik hier voor meer informatie.

Vereisten

Om de verbinding met TOPdesk te configureren, zijn de volgende gegevens nodig:

• TOPdesk URL: dit is de URL waar TOPdesk beschikbaar is.

• Gebruikersnaam: dit is de gebruikersnaam van je TOPdesk-account. Dit kan een nieuw aangemaakt account zijn in TOPdesk. Dit account moet de rol 'Operator' hebben. Zorg ervoor dat deze gebruiker ten minste 'leesrechten' heeft.

• App-wachtwoord: je moet een app-wachtwoord genereren. Volg de documentatie beschreven hier.

Configuratie

Eerst moet de verbinding met TOPdesk worden geconfigureerd:

1. Ga naar de Workspace instellingen als beheerder.

2. Onder Integraties, selecteer TOPdesk verbindingen.

3. Klik op Nieuw om een nieuwe verbinding te configureren.

4. Voer de benodigde informatie in zoals vermeld bij de vereisten.

5. Klik op Toevoegen om de verbinding op te slaan.

Vervolgens kun je de TOPdesk-app configureren in de App Store:

1. Ga naar de App Store.

2. Zorg ervoor dat 'Beheer apps' is geselecteerd.

3. Klik op Nieuwe app toevoegen.

4. Zoek naar en selecteer TOPdesk.

5. Klik vervolgens op Toevoegen.

6. Configureer de app en selecteer de verbinding die je eerder hebt aangemaakt onder Verbinding.

7. Als je klaar bent met het configureren van de app, klik dan op Opslaan.

Je kunt nu de app uit de App Store toevoegen aan Workspace, aan een nieuwe of bestaande groep.